Home

CORONA-VIRUS
Vanwege de uitbraak van het Corona-Virus in Nederland heb ik besloten om per direct geen cliënten meer te ontvangen op mijn praktijk. De behandelingen zullen plaatsvinden via beeldbellen middels een beveiligde verbinding of via telefonisch contact. Hiermee geef ik gehoor aan het advies van het RIVM om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Met alle cliënten die reeds in behandeling zijn, zal worden besproken op welke manier de behandeling het beste kan worden voortgezet. Dit geldt ook voor cliënten die een afspraak hebben staan voor een intakegesprek. 

Welkom op de website van Psychologenpraktijk Van Son. In mijn praktijk werk ik als vrijgevestigd GZ-psychologe in de Generalistische Basis GGZ. Je kan bij mij terecht voor informatie en behandeling van diverse psychische klachten, zoals angstklachten, depressieve klachten of traumaklachten. Mijn praktijk is gevestigd in het Gezondheidscentrum Oostgaarde in Capelle aan den IJssel.

Als psychologe geef ik een praktische en klachtgerichte behandeling waarbij het hier en nu centraal staat. De behandeling zal voornamelijk bestaan uit cognitieve gedragstherapie, een wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethode. De multidisciplinaire richtlijnen zijn worden hierbij in acht genomen. Ik vind het belangrijk om niet enkel handvatten te geven om de huidige klachten te verminderen, maar vooral ook om deze vervolgens te voorkomen. Het vergroten van het zelfinzicht en het uitbreiden van de copingvaardigheden (hoe ga je met problemen en gebeurtenissen om) spelen hierin een grote rol. Voor enkelvoudige traumaverwerking zal voornamelijk gebruik worden gemaakt van EMDR.  Daarnaast bied ik ook E-Health aan. Dit betekent dat je thuis online een deel van de behandeling kan volgen indien je dit zou willen.